Méteres
Méteres
A nagy fiam egyik kedvenc süteménye. És igazából én is szeretem, mert 2 méteres kalács lesz belőle, így elég kiadós sütemény. A tetejét csoki mázzal vonjuk be, ez lehet bármilyen csoki máz, amit szeretünk. Én nem igen szeretem sem a vastag sem a kemény csokoládémázat rajta, így leginkább a zserbóm tetején lévőt szoktam elkészíteni rá.
Hozzávalók:
Tésztához:
39 dkg liszt, 39 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl meleg víz, 6 db tojás
Kakaós tésztához:
2 evőkanál olaj, 2 evőkanál kakaó
Krémhez:
2 csomag puncs puding, 500 ml tej, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, ízlés szerint rum
Tetejére csoki máz
Elkészítés:
A tojás sárgákat olajjal, cukorral, és a meleg vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, az átszitált sütőport és elkeverjük.
A tojásfehérjét keményre felverjük, és ezt óvatosan hozzáforgatjuk.
2 őzgerincformát vajjal kikenünk, kilisztezzük.
Az egyik formába beleöntjük a fele tésztát. A másik fele tésztához adjuk a 2 evőkanál olajat és kakaót,
összekeverjük
és a másik formába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük őket.
A puncs pudingporokat a tejben megfőzzük.
A cukrot a vajjal habosra keverjük
és ízlés szerint rummal ízesíthetjük. Ha a puding kihűlt a vajkrémmel
habverővel összekeverjük.
A kisült és meghűlt süteményeket ujjnyi gerezdekre vágjuk. (Én leszoktam vágni a felső részét a sütinek, hogy szép lapos részt kapjak, ami majd az alja lesz, lehetőleg egyformán a 2 sütinél, Ezzel a család elvan addig amíg a süteménynek neki eshetnek)
1 sárga és 1 barna piskótát összeragasztunk a pudinggal. Így készítünk 2 kalácsot. Ha kész vagyunk, a tetejét csoki mázzal bevonjuk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.