Epres Katica torta

2013.03.12 17:44

 

Epres katica torta

A kedvenc tortánk, és jön lassan az eperszezon ismét így nem kell drága epret venni. Ezt a tortát készítettem el az alpro versenyén is, ott a tej az alpro rizstej volt, és a rama-t az alpro szójamargarinjuk helyettesítette, és nagyon finom volt úgy is. Még Katus Attila és a séfje is repetáztak belőle, pedig megkóstolni egy fél szeletet gondoltak ketten együtt.  Ettől több elismerés nem is kellett.

Hozzávalók:

Piskótához: 6 db tojás, 8 evőkanál víz, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, Sütésnél a forma kikenéséhez, 5 dkg rama margarin, 1 evőkanál liszt,

Krémhez: 2 db tojás, 4 evőkanál liszt, 4 dl tej, 20 dkg rama margarin, 14 dkg porcukor, 1 vanília kikapart belseje,

Díszítéshez: 25 dkg eper, színes cukor, 2 db bonbon, 2 db csokoládés ropi, 5 dkg mandulaforgács

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk.

Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük, margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük és megsütjük.

180 fokon, 20 percig.

Ha megsült 3 lapra vágjuk és külön egymás mellé téve megvárjuk míg kihűl.

Addig a krémhez a tojást a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.

A margarint, a porcukrot és a vanília kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.

Megkenjük az alsó lapot rátesszük a középsőt amit szintén megkenünk a krémmel, és rátesszük az utolsó lapot is. Kívülről is bevonjuk krémmel a tortát.

Az oldalát a mandulaforgáccsal körben megszórjuk.

Az epret hosszában felszeleteljük, rátesszük egymást fedve a tetejére kialakítva a szárnyait. A szeme a 2 bonbon, a szarva a csokoládés ropi, a szája pedig színes cukorka.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.