Zebracsíkos kalács

2014.08.01 13:28

Zebracsíkos kalács

A zebratorta ihlette, így most egy kicsit máshogy kerültek bele a csíkok, kicsit rétegesebb lett.

A tészta és az elkészítése a már blogon fent lévő csíkos kalácsé. Ide katt és olvashatjátok a receptet is, nem írnám le újra. Egész a kelesztésig ugyanaz a történet.

Akkor lesz más, amikor már megkelt, és rétegezzük, mint a zebratortát.

Hát azok után, ahogy kinéz és a gyerekeimnek ez mennyire tetszik, azt hiszem mostantól mindig így készül majd. Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a sima csíkos kalácsot.

Elkészítés:

A megkelt tésztát kinyújtjuk. A fehér lapot pont kétszer akkorára, mint a kakaósat.

A kakaósat a fehérre tesszük, elvágjuk a fehéret 

a kakaós mellett és rátesszük.

Kinyújtjuk,

 majd elfelezzük 

és az egyik lapot a másikra tesszük.

 Ismét kinyújtjuk, félbe vágjuk,

egyiket a másikra tesszük. 

Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg úgy nem gondoljuk elég, látszanak a csíkok a tésztában.

Én egész pontosan 4-szer vágtam félbe a kinyújtott lapokat és nyújtottam.

Az utolsó nyújtás után középen elvágjuk a tésztát.

 Mind a két tésztacsíkot 3 egyforma részre vágjuk.

 A kezünkkel egy kissé összenyomkodjuk, lehet sodorni is csak maradjanak meg a csíkok.

 Majd 3-3 db-ot összefonunk.

 A két kalácsot tepsibe tesszük 

(én sütőpapírral szoktam bélelni) konyharuhával letakarjuk, és 30 percig hagyjuk, hogy a duplájára nőjenek.

Ha letelt a fél óra 1 db felvert tojással megkenjük,

 és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük. Figyeljünk rá, mert 10 perc elteltével nálam mindig pirul, viszont kell neki az idő, hogy belül is átsüljön így 10 perc elteltével lefedjük alufóliával. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 

Kedvenceink:

 
Logó
Tematikus linkgyűjtemény és linkkatalógus

 

 Legjobb receptes blogok

 

 

 


 

 

 

Szerzői Jogvédelem

Ezen az oldalon közzétett saját készítésű fényképek nyilvános felhasználása tilos. Ezen fényképek kizárólagos felhasználási joga és az oldalon közzétett szöveges tartalom az én tulajdonom, újraközlésük szigorúan tilos, vagy az oldalamra mutató linkkel lehetséges. A másoktól hozott receptek a linkben elérhető oldalak tulajdonát képezik.