Puncsos mignon

2015.11.25 20:15

Puncsos mignon

Nálunk a puncsos a kedvenc, de ha más ízben szeretnénk elég csak a krémet változtatni, illetve a fondánt a krémhez illőn színezni, és jó is lesz. Én 4x4 cm-es kockákat készítettem, de lehet nagyobbat is és hát, lehet magasabbra is készíteni, plusz egy sor krémmel. Tepsi, amit használtam 36x25 cm-es, nekem ebből az adagból 35 db mignon lett. Nem egy gyors elkészítésű sütemény, de bátran álljunk neki, az íze mindenért kárpótol. :)

Hozzávalók:

A piskótához:

10 db tojás, 200 g cukor, 200 g liszt, 1 ½ csomag sütőpor

A puncsos masszához:

2 dl narancslé, 1 dl víz, 15 dkg cukor, 25 ml rum, 2 evőkanál kakaópor

Tetejére:

1 kg fondán, ételfesték piros 2 csepp

Elkészítés:

A recept folytatását a képre kattintva vagy az alábbi linken éritek el. :)
http://aprosef.hu/puncs_mignon_recept

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

 

Fondán:

Ha én megcsináltam szerintem bárki. 4 alkalommal készítettem, mind a négy alkalommal sikerült, cukorhőmérő nélkül is. Ahogy elsőre úgy a többire is tökéletesen sikerült. Meg lehet venni a készet a neten (google a jó barátom) de szerintem gyorsabb egyszerűbb és olcsóbb elkészíteni.

Az eredeti recept Farkas Vilmosé és ide kattintva található. Érdemes oda kattolni, mert a videó, ahogy készült nagy segítség hozzá.

A fotók, ahogy nálam kinézett a fondán miközben készült. ;) 

Itt a cukor és a víz amit elkezdünk forralni

Itt ahogy már elolvdt a cukor

itt már átkerült a tiszta tepsibe (nincs márvány lapom) és várom hogy 40 fokra hűljön

És a kész. 

Kedvenceink:

 
Logó
Tematikus linkgyűjtemény és linkkatalógus

 

 Legjobb receptes blogok

 

 

 


 

 

 

Szerzői Jogvédelem

Ezen az oldalon közzétett saját készítésű fényképek nyilvános felhasználása tilos. Ezen fényképek kizárólagos felhasználási joga és az oldalon közzétett szöveges tartalom az én tulajdonom, újraközlésük szigorúan tilos, vagy az oldalamra mutató linkkel lehetséges. A másoktól hozott receptek a linkben elérhető oldalak tulajdonát képezik.