Meggyes pite tekercs

2015.10.24 11:42

Meggyes pite tekercs

Anyukám mutatta a süteményt, mikor kijöttünk Németországba akkor sütötte. Én annyit változtattam rajta, hogy eredetileg csak meggy és pici cukor kerül a pite tésztára, én ez alá tettem pluszba kevés meggyszószt, így nekem jobban ízlett. A meggyszósz akár kevés vanília puding is lehet nagyon finom úgy is. A meggyszószt egyszerűen el lehet készíteni, pici meggy lé és keményítő összefőzve, besűrítve, de otthon is kapható Lidl-ben biztosan gyümölcsszósz, amit a joghurtba lehet tenni, valahol a joghurtos hűtőben található (én anno sokszor vettem otthon is). A pitét 26 cm-es formában sütöttem.

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 250 ml natúr joghurt,

Töltelékhez:

350 g meggy (ez 1 nagy üveg meggybefőttnek felel meg), 5 dkg cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalót tálba tesszük 

és összegyúrjuk. 

A vaj miatt kissé lágy lesz. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd 8-10 cm széles csíkokat vágunk. 

A közepére meggyet teszünk egymás mellé, amit megszórunk kevés cukorral. (Na, ide lehet alá tenni pudingot, vagy sűrű gyümölcsszószt ki mit szeretne.)

A két szélét szorosan összecsípjük, 

és vajjal kikent lisztezett 26 cm-es tortaformába tesszük úgy, hogy az összecsípett része legyen alul. 

Egymás köré tesszük a többit is csigavonalban.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt arany barnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk. 

Kedves látogató. Ha időd engedi és nem nagy kérés kérlek, kattints néha 1-1 reklámra az oldalon, mert az oldal elért egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért.

Nektek mindössze egy kattintás. Köszönjük szépen

 

Kedvenceink:

 
Logó
Tematikus linkgyűjtemény és linkkatalógus

 

 Legjobb receptes blogok

 

 

 


 

 

 

Szerzői Jogvédelem

Ezen az oldalon közzétett saját készítésű fényképek nyilvános felhasználása tilos. Ezen fényképek kizárólagos felhasználási joga és az oldalon közzétett szöveges tartalom az én tulajdonom, újraközlésük szigorúan tilos, vagy az oldalamra mutató linkkel lehetséges. A másoktól hozott receptek a linkben elérhető oldalak tulajdonát képezik.